Christine

1983 kom Stephen Kings bok “Christine” och samma år gjorde John Carpenter sin filmatisering av boken. Christine är en 1958 Plymouth Fury som har en egen ondskefull vilja. Således kan bilen välja ut och döda sina offer på egen hand. I boken sägs bilen vara ondskefull eftersom den blivit besatt av sin tidigare ägares onda ande, men i filmen visas att bilen är ondskefull redan på monteringsbandet i fabriken, där den dels krossar händerna på en montör och dödar en annan.

I filmen får den mobbade tonåringen Arnold “Arnie” Cunningham hand om den nedgångna bilen. Han blir som besatt av bilen och börjar kärleksfullt restaurera den. Bilen börjar snart röja en del personer ur vägen och hämnas på det gäng som mobbar Arnie. Flera gånger i filmen kan Christine reparera sig själv. Arnies två vänner försöker förstöra Christine med en bulldozer, vilket till slut lyckas, men inte innan Arnie själv har dödats av bilen. Till slut samlas resterna av bilen upp och pressas ihop till en kub på bilskroten, men det glimmar till lite olycksbådande i denna kub på slutet, men hittills har ingen uppföljare filmats.

För att göra filmen användes 23 stycken Plymouths, men nästan ingen av dem var en Fury, de var istället ombyggda från modellerna Belvedere och Savoy, som var både vanligare och billigare.