Bygg ditt eget garage – Smarta tips

Som villaägare är det inte ovanligt att drömma om att ha ett eget garage. Marknaden erbjuder många olika typer att välja mellan och det finns ett flertal faktorer som är avgörande för vilket garage som kommer att passa dig. Både design och placering är av stor vikt och därför har vi satt ihop en guide som gör det enklare för dig.

Placering

Det första du ska fundera över är var på tomten som du vill att ditt garage ska stå. Du ska alltså fundera över placeringen. Garaget kan komma i form av en tillbyggnad till din egen bostad och då har du möjlighet att använda ROT-avdraget om du anlitar hantverkare, men det kan också vara fristående. Fördelen med ett garage som sitter ihop med bostadshuset är att det är enklare att förflytta föremål mellan de två byggnaderna och du slipper också bli våt om det regnar ute. Fördelen med fristående garage är att eventuella ljud från garage slipper störa. Hos Buildor kan du hitta mängder med produkter som gör bygget enklare och smidigare.

Storlek

En annan sak att ha i åtanke är hur stort garage du vill ha. Behöver du få plats med mer än en bil? Ett för litet garage kan inom sinom tid straffa sig, men var också realistisk om du vill ha ett större alternativ.

Anlita eller gör det själv?

Att bygga ett garage på egen hand är en svår uppgift, men har du kunskap kan du mycket väl lyckas. Många står i valet och kvalet om det är bäst att anlita hantverkare eller göra det själv, och svaret på den frågan är mycket individuell. Med en hantverkare kan du nyttja ROT och du får ett professionellt resultat med garanti. Att kombinera är också ett alternativ, t.ex. att du gör allt förutom el och VVS själv, men anlitar yrkesproffs för de svårare delarna eller de delar som du helt enkelt inte får utföra.