Privatleasa en bil

Det har under de senare åren blivit alltmer vanligt att leasa en bil och det finns många fördelar med det. Du leasar ofta bilen på 36 månader, behöver ingen kontantinsats utan betalar en lika stor summa varje månad. Innan du bestämmer dig för en bil, går du och försäljaren på bilfirman igenom hur mycket det kommer att kosta dig och summan utgår från de tillägg du vill ha, exempelvis vinterdäck, rattvärmare och automatväxel. Efter det räknar du på hur många mil du kommer köra under dina 36 månader. Ta hellre en längre körsträcka än en kortare, detta eftersom du annars får betala för de övermil du kört och det kan bli dyrare. Efter leasingtidens slut kan du välja mellan att lämna tillbaka bilen och få en ny.

Populära bilar att leasa

Eftersom månadskostnaden inte skiljer sig särskilt mycket mellan bilarna som går att leasa, har det även blivit vanligt att välja en dyrare modell. En populär bil att leasa är Hyundai särskilt deras SUV-modell. Den är bekväm att köra och du sitter högre upp än deras andra modeller. Andra bilar som också är populära är BMW, Volvo, Mercedes och Audi.

Varför leasa?

Det bästa med att leasa en bil är att du får en helt sprillans ny bil att köra. Det är tryggt, säkert och gratis service ingår. För alla som inte har en tillräcklig hög kontantinsats för att köpa en ny bil är leasing också perfekt. Du kan googla på nätet vart du kan leasa bilar och det går även att beställa bilen genom nätet, och då kan du bygga din egen bil. Du fyller då i vilket märke och modell du vill ha, färg, extratillägg, antal månader och mil. Därefter kommer det upp vad du får betala i månaden, och känns det rimligt, klickar du bara på den länk som går till beställningen. Du får sedan en bekräftelse och ett ungefärligt leveransdatum.