När terräng och tuffhet blir design

Bilar som inte bara förmedlar tuffhet och attityd utan dessutom levererar under körning är en tidlös trend bland bilfantaster. Idag har biltillverkarna förstått att historiska terrängfordon säljer bra på grund av flera anledningar. Det är inte bara dess egenskaper som hägrar vid köp utan så klart även utseendet.

Den som letar efter en tuff bil där design, komfort och köregenskaper kombineras optimalt har ett stort utbud att välja bland. I många fall kan flera modeller från olika tillverkare jämföras och det gör att valet i slutändan baseras på smak och stil.

Terrängfordon blir en trend

När det gäller fordon med specifika egenskaper för körning i tuff terräng var det framför allt inom försvarsmakten dessa först utvecklades. På den svenska försvarsmaktens hemsida går det att läsa om uppsättningen av försvarsfordon från 1900-talet och framåt. Då var designen framför allt inriktad på funktion och tillverkningen av terrängfordon fokuserade på olika arbetsområden.

Ser vi istället till mer moderna varianter av terrängfordon var Mitsubishi Motors en pionjär när tillverkaren lanserade “Pajero” i början av 80-talet. En modern SUV som idag anses vara en av bilvärldens absoluta klassiker inom terrängkategorin. Många bilfantaster ser just Pajero som en tuffing när det gäller snygga terrängbilar och detta trots ett brett utbud på dagens bilmarknad. Mitsubishi är en biltillverkare som lyckats med bedriften att kombinera stil och design med funktion och prestation. En modern terrängbil som kan användas både i stadstrafik och på landet samt av olika typer av ägare. Idag används även benämningen Crossover Utility Vehicle till bilar som till mycket påminner om terrängfordon, men är mer modernt anpassade i utformning och funktion.

Bil styling av terrängfordon

Det finns numer många möjligheter för bilägare att anpassa en modern SUV eller annat typ av terrängfordon med hjälp av styling produkter. Så kallad “bilstyling” har blivit allt mer populärt under årens lopp och idag kan bilar ganska lätt förnyas på flera plan. Det finns praktiska styling produkter som ger en bättre funktion och komfort, men även styling som genererar ett snyggare utseende.

Däckens storlek och fälgarna är ett bra exempel på styling inslag som definitivt förändrar bilens utseende. Det finns mängder av alternativ att välja bland när det gäller design och tillverkare som Mitsubishi har även anpassade styling kit till fordonen.

I takt med att hållbara fordonsalternativ blir allt mer utbrett anpassas även styling och tillbehör utifrån framtidens bilar. Speciell teknik som gör det möjligt att kontrollera energikostnaden och körningen. När det gäller tekniska lösningar säljs de i regel som en form av paket till den som köper en viss typ av hybrid- eller elbil. För den bilintresserade är tipset att hålla koll på vad som händer i branschen när det gäller den tekniska biten. Styling, tuning och bildelar kommer definitivt att påverkas av den nya generationens tillverkning av bilar.